reveal murder mystery 1 november!

Reveal van de murder mystery:

De professor had een unieke reden om van de tijdreismachine zijn levenswerk te maken.
In 1995 verdwenen zijn vrouw en dochter op mysterieuze wijze.
De lokale politie en andere instanties zetten alle middelen in om de vrouw en het 6 jarige kind terug te vinden maar geen spoor.
Op één klein detail na, de professor had één van de wantjes van zijn dochtertje teruggevonden in het dorp.
Zelfmoord kon het volgens hem niet geweest zijn, ze kwamen niets tekort.
Door zijn recente aanstelling aan de universiteit was het zelfs mogelijk een nieuwe villa te kopen in Koksijde op wandelafstand van de zee.
Een ongeval was ook onwaarschijnlijk, de lichamen werden nooit teruggevonden en hij kon zich ook niet voorstellen dat zijn liefste gevlucht was…
Het bouwen van zijn tijdmachine was de enige manier was om het onheil ongedaan te maken en zijn vrouw en dochter terug te krijgen.
Zijn verdere leven spendeerde hij aan het uitwerken van formules, het bouwen van apparaten, experimenteren met chemicaliën en straling…
De professor werd steeds ouder en besefte dat hij snel de oplossing moest vinden.
Zijn assistent Alexander was hem dierbaar. Die had door zijn aparte denkpatroon al meermaals geholpen bij het onderzoek maar toch besloot de professor één deel van zijn onderzoek voor zichzelf te houden…
De voorbije jaren had Orvarsson zich steeds meer gefocust op de minder wetenschappelijke en meer mystieke kant van de zaak.
Tijdens de nachtelijke uren, zonder medeweten van zijn assistent, had Orvarsson een reeks magische symbolen en cijfers ontdekt waarvan hij overtuigd was dat ze hem tot zijn doel zouden leiden.

De nacht van de ontploffing van de tijdmachine had de professor zijn berekeningen op de proef gesteld, met alle gevolgen van dien…

Jan De Smet hoorde van de vorderingen van de professor en begon te panikeren.
Jan De Smet was slager in het lokale dorp en geroemd omwille van zijn fijne vleeswaren en vriendelijke voorkomen.
Toen hij jaren terug de mooie Myrke Orvarsson ontmoette in zijn winkeltje werd hij smoorverliefd.
Ze was die week met haar man uit Zweden verhuisd nadat die een tewerkstelling gekregen had in een lokaal onderzoekscentrum voor kwantumfysica. De Smet had zich voorgenomen dat hij haar hart zou veroveren.
Door de jaren heen groeide zijn obsessie voor de jonge vrouw.
Zelfs toen Myrke met haar echtgenoot een dochtertje op de wereld had gezet bekoelde zijn woede niet.
Hoe kon deze engel vallen voor die vreemde excentrieke professor met zijn hocus-pocus-formules? Zo kon God het niet bedoeld hebben.
Ze hoorden bij hem.
In de winter van 1995 ging De Smet tot actie over.
Hij sleurde Myrke van haar fiets, sloeg haar op het hoofd en stopte haar in de koffer van zijn bestelwagen.
Haar dochtertje probeerde hij te kalmeren en plaatste haar op de passagierszetel en vertrok richting zijn slagerij..
De Smet besefte al snel dat Myrke niet van plan was in te gaan op zijn “avances”, ze was niet de engel die hij zich had voorgesteld, en dat maakte hem bozer en agressiever.
Al na een halve dag wist ook het hele dorp van de verdwijning af.
In paniek sloot De Smet Myrke en haar dochtertje op in zijn koelcel.
Na een tijd waren ze zo versuft en onderkoeld dat het hem geen moeite kostte hen snel en efficiënt te doden.
De lichamen werden in kleine stukken verwerkt en ingevroren tussen het andere vlees.
Door de jaren heen had hij ze systematisch verspreid en begraven.

De dagen na de ontploffing was De Smet er in geslaagd onder de radar te blijven, de lokale politie was te veel bezig met de vreemde bezoekers om aandacht te besteden aan de slager.
Het kostte De Smet weinig moeite om in de de machinekamer te komen, de oude professor te overmeesteren en hem een mes in de borst te planten…
Hij kon vlot wegkomen langs het raam en werd, voor zover hij dit kon inschatten, door niemand gezien toen hij door de bosjes zo vlug en stil als hij kon naar huis rende.

side tracks:

Dispuut tussen Hamed de oosterse zijdehandelaar en Voitsekh omdat die ontdekt heeft dat Voitsekh illegaal opium smokkelt

Wout is van mening dat er met het tijd-ruimte continuüm niet geknoeid mag worden en vind het onderzoek van de professor alles behalve ethisch.
Wout meent vanuit zijn caravan een schim uit het raam te hebben zien kruipen op de dag van de moord… het leek hem een man

Alcoholprobleem van Susan de sanitair manager heeft net voor de moord tot haar ontslag geleid.

De enige reden voor de ambitie van hulpagente ennifer is dat ze een belangrijkere functie binnen het korps wil, wat als vrouw nog steeds niet evident was in haar tijd.

Miss Clara heeft geldproblemen.

Mary en Jane verkopen minderwaardige XTC

Ralf heeft de pest, hieraan is zijn familie al overleden

Brent de bokspromotor runde stiekem ook een illegaal gok bureau, dit werd recentelijk ontdekt door Alex en kan hem in zijn eigen tijd een gevangenisstraf opleveren

Alex werkt samen met de locale autoriteiten en voorziet hen regelmatig van informatie omtrent de ondergrondse handel die in zijn thuisstad plaatsvindt. In ruil zien diezelfde autoriteiten de klachten omtrent promiscuiteiten door de vingers.

Charlotte zag jaren geleden dat Jan De Smet Myrke en haar dochter achtervolgde
Charlotte Jacobs had kort affaire met Orvarsson.
De ‘relatie’ eindigde omdat Orvarsson steeds obsessiever bezig was met zijn verdwenen vrouw en dochter.