The museum sessions : Rust - Theaterbende prot

17 August 2019 20:00 - 23:00

Ook theater kan het hart van The Fisher King bekoren.
Hun eerdere voorstellingen, "Alaska", "Truckstop", "Royal Baby", "Scrabbleland" en "Dans me" deden ons lachen en nadenken, brachten ons tot ontroering en gaven ons kippenvel.
We waren dan ook verheugd toen ze ingingen op de uitnodiging hun nieuwste voorstelling op ons tapijt te brengen.

RUST
“ ’t Is wat dat ‘t is. Je kunt niet verwachten dat een mens ineens gaat veranderen. Gelijk je niet kunt verwachten dat een kieken ineens gaat vliegen.“ ‘Rust’ gaat over drie dertigers: Lode, Moniek en Vincent. Ze runnen samen een rusthuis en zijn gespecialiseerd in hoogbejaarde terminale rijken. Liefst zonder erfgenamen. We gaan met hen op stap doorheen drie fasen in hun leven. Dit verhaal vol humor en soms absurde anekdotes zit vol passie en verkilling, vriendschap en verraad, sleur en hoe we die op een soms bizarre manier willen doorbreken.

Auteur:
Mathias Sercu is bij velen gekend van de man achter de fictiereeks ‘Marsman’. Naast acteur in verschillende gezelschappen is hij ook een zeer verdienstelijk toneelschrijver. Hij schetst graag gewone mensen in heel ongewone situaties. Zijn personages zie je voelen en denken als wij. Dat leidt tot zeer bizarre daden. Bij hen.

Spel
Brecht Dejonckheere, Chris Vandenberghe en Margot Derycke

-Theaterbende PROT is een regionaal theatergezelschap. Ze maken amateurtheater met mensen uit de omgeving van Poperinge, Ieper en Heuvelland
Ontmoeting, ontroering, verrassing, herkenning: dat willen ze losmaken bij hun publiek-