De museumsessies: New Hammond Sound Project

30 November 2019 20:00 - 23:00

Een combinatie van Hammondorgel en drums die werkelijk nieuwe wegen inslaat en toch zo vertrouwd de muzikale Hammond historie anno nu verbindt.
Binnen New Hammond Sound Project (NHSP) smelt passie voor muziek, sound, live interactie en technologie samen tot een geheel nieuw ervaring. Het resultaat daarvan is een Modular Hammondorgel en Hybrid Drums als unieke interactieve formule voor hun muziek waarbij de verbeelding van de luisteraar optimaal wordt aangesproken.

-Carlo de Wijs is al decennia lang één van Europa’s top Hammond organisten. Spelend met eigen formaties met onder andere D’WYS & Voices of Soul; en als solist bij onder andere Candy Dulfer’s Funky Stuff, het Benjamin Herman Quartet, Corrie van Binsbergen, Lucas van Merwijk, het Metropole Orkest. Hij trad op met internationaal bekende artiesten als Steve Lukather van TOTO, Gary Brooker (Procol Harum) en Rhoda Scott. Carlo bracht eigen albums uit en speelde op vele producties, presenteerde een speciale Hammond Alive rubriek op Radio 6 en initieerde HammondSongbook.com. Momenteel is hij actief als docent en onderwijsontwikkelaar bij Codarts in Rotterdam, schrijft hij zijn PhD over de geschiedenis en innovatie van het Hammond Orgel en is hij druk bezig met het New Hammond Sound Project dat samen met drummer Jordi Geuens is opgezet.

Sinds zijn afstuderen is Jordi Geuens een veel gevraagde sessiedrummer. En dit voor verschillende muziekgenres op het live-podium of in de studio. Hij was een origineel groepslid van “Postman”, “Mira”, “Mings”, “Pretty Heroes”, “Gustaph”, “Organtasy” en “Lize Accoe”. Naast zijn vaste waarde in deze groepen heeft hij nog de kans gekregen om te spelen met artiesten zoals “Edsilia Rombley”, “Zap Mama”, “Brahim”, “Sandrine”, “Berget Lewis”, “Moiano”, “Candy Dulfer”, Leyers, Michiels &Soulsister”… Sinds 2011 is Jordi vaste drummer van “Selah Sue”.